Amplixs voorkomt burn-out!

Geschreven door
 In categorie Blog

Amplixs ziet haar servers ook als ‘medewerkers’. Ze vertonen soms ook heel menselijk gedrag, zoals burn-out klachten. Die proberen we ook voor onze virtuele medewerkers te beperken. Bij Amplixs werken we met een webapplicatie. Iedereen die bij ons een vragenlijst invult of een rapport bekijkt meldt zich bij de ‘voordeur’ van een van onze servers en via de url vertelt hij of zij wat hij bij ons wil doen.

Onze man-bij-de-deur leidt de bezoeker naar de goede plek. De juiste pagina in de vragenlijst, het juiste rapport enzovoort. Die man noemen we trouwens nginx. De afgelopen jaren hebben we ook heel veel slimme scripts ontwikkeld. Rapporten die elke week automatisch worden verzonden, notificaties die via mail worden verstuurd bij een ontevreden gast. Dat soort dingen. Al die slimme scripts moet je ook zien als bezoekers (waarbij een computer en niet een mens op een url klikt) die zich melden bij nginx.

Nu heeft nginx het de laatste weken erg zwaar. Er melden zich af en toe heel veel bezoekers tegelijkertijd. Natuurlijke personen klikken niet allemaal tegelijk op een link. Onze scripts doen dat wel. Nginx is al een paar keer overspannen geraakt en dan legt hij zijn werk neer. Tegen de bezoeker zegt hij dan ‘504 bad gateway’. Oftewel ‘jullie proberen allemaal tegelijk door de deur te komen, dat gaat niet!‘. Dit is vergelijkbaar met een DDOS aanval, alleen dan stuurt een boze internetboef allemaal virtuele bezoekers op je af, nu doen we het zelf.

We houden niet van overspannen medewerkers, ook niet als ze digitaal zijn. We hebben daarom tegen onze scripts gezegd dat ze zich netjes moeten gedragen en zich netjes in een rij moeten melden bij een ander loket. Daar staat een collega van nginx die deze virtuele bezoekers een-voor-een naar hun plek brengt. De rest wacht maar even.

Gelukkig zijn virtuele bezoekers een stuk geduldiger dan natuurlijke bezoekers. Dus niemand is ontevreden en nginx krijgt geen burn-out.

 

Meer weten over onze
ambities en ideeën?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Wil je weten hoe wij je verder kan helpen met het werken aan loyaliteit van klanten (en mede­werkers)? Neem gerust contact op! Klik op het envelopje.

 

Recente posts