Dertien maanden van 28 dagen

Geschreven door
 In categorie Blog

Onze tijdstructuur simpeler. Het is het tijd voor een nieuwe kalender. Omdat ik van een beetje structuur en regelmaat houd. Ok, heel veel van houd. Onze huidige kalender is verwarrend. Een overblijfsel uit de Romeinse tijd, die net als de beelden op het Forum Romanum zijn kleur wel heeft verloren. Een maand is ook een raar ding. Soms 28 dagen en en soms 31 dagen, terwijl je wel hetzelfde maandsalaris krijgt. De maand is ook niet uitgelijnd met een natuurlijk verschijnsel (een of andere omwenteling van een hemellichaam).

Dertien maanden van 28 dagen

Nieuwjaarsdag valt buiten de structuur

Ik stel voor om een jaar van 13 maanden van precies 4 weken in te voeren. Met 1 bonusdag (in schrikkeljaren 2).

Elk jaar begint dan op dezelfde dag, zondag bijvoorbeeld. Elke maand begint dan ook op zondag. Elk dag van de maand valt altijd op dezelfde dag in de week. De 19e is ALTIJD een donderdag.

Heerlijk lijkt me dat, je kunt zonder agenda afspraken in de toekomst maken. De 24e afspreken? Dan kan ik niet, want dinsdagen ga ik altijd sporten.

Nieuwjaarsdag is bonusdag, probleem opgelost

De bonusdag is echt een bonusdag en is voor iedereen een feestdag. Die tellen we niet mee in een week. Zo begint elk jaar weer netjes op dezelfde dag.

Nadeel van het jaar beginnen met een zondag? Je hebt 13x in het jaar een ‘vrijdag de 13e’…misschien dan toch maar op maandag laten beginnen.

#newstandardyear #juliusbedanktzover #gregoriusbedanktvoordefix

 

Meer weten over onze
ambities en ideeën?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Wil je weten hoe wij je verder kan helpen met het werken aan loyaliteit van klanten (en mede­werkers)? Neem gerust contact op! Klik op het envelopje.

 

Recente posts