Het vakantiegevoel van 2020

Geschreven door
 In categorie Blog

Het ziet ernaar uit dat dit jaar minder mensen op vakantie gaan. Sowieso naar het buitenland, want we weten nog niet waar we in de zomer welkom zijn. Wat is het vakantiegevoel van 2020? Maar ook in Nederland omdat mensen het gewoon nog niet aandurven. Op dit moment gaat alle aandacht naar: kunnen we op vakantie?

Terwijl het veel spannender is hoe het straks voelt om op vakantie te zijn. Welk effect hebben de afstandsplicht van 1,5 meter en de hygiëneregels? Hoe zorg je ervoor dat jouw gasten met de juiste verwachtingen naar hun vakantieplek gaan en ook – nog belangrijker – tevreden weer huiswaarts keren?

Het vakantiegevoel van 2020..

NBTC-NIPO heeft onderzocht dat dit jaar 1,8 miljoen mensen in eigen land op vakantie zullen gaan, 30% minder dan in 2019. En dat we geen of nauwelijks buitenlandse toeristen zullen zien. Veel mensen gaan niet terwijl ze juist enorm veel behoefte hebben om er even uit te zijn. Stel je het gezin voor waar de ouders al twee, drie maanden allebei thuis werken en hun kinderen zelf moesten lesgeven of fulltime bezighouden. Die zijn echt toe aan vakantie!

Kunnen we op vakantie?

Als ze dan gaan, is de kans groot dat ze net zo’n vakantie verwachten als andere jaren. Maar realiseren mensen zich dat vakantie er nu heel anders uit gaat zien? Wat is het vakantiegevoel van 2020? Geen ijsjes bij het zwembad, niet spontaan een terrasje pakken of een museum of bioscoop bezoeken. Het ongeplande, spontane, vrije van vakantie kan niet; dat wat vakantie zo uniek maakt. Vakantie begint al met reizen, onderweg ergens koffie drinken, een ongeplande overnachting als tussenstop. Hoe gaat dat nu? Brochures en websites laten hele andere dingen zien dan de situatie die vakantiegangers aantreffen. Wat wordt daarvan waargemaakt? Het is heel belangrijk om daarbij stil te staan.

Betere vakantie in 2020

Hoe ervaart men dingen nu, hoe heb je de 1,5 meter geregeld, hoe storend zijn de hygiënemaatregelen? En de hamvraag: hebben je gasten een fijn vakantiegevoel? Door hun tevredenheid te meten kun je hen een betere vakantiebeleving bezorgen en je daarmee onderscheiden van je concurrent. Juist nu is het belangrijk om te checken of de nieuwe invulling van de vakantie bevalt en of er verbeterpunten zijn. Meteen vanaf de eerste dag dat je weer gasten ontvangt. Voor het vakantiegevoel van 2020. Ga je op 1 juni open, dan wil je 2 juni weten of je het goed doet en op 5 juni de veranderingen kunnen doorvoeren.

Juiste verwachtingen zorgen voor aanraders

Denk eens na over een aangepaste vragenlijst, voeg bijvoorbeeld nieuwe items toe over de 1,5metermaatregelen en de hygiëne. Dan laat je ook zien dat je erover nagedacht hebt dat je nu een ander product of dienst hebt. Ook in je communicatie kun je hierop inspelen. In de mail die mensen twee weken voor aankomst ontvangen, kun je ze goed voorbereiden op wat hen te wachten staat. En als je de verwachtingen goed gemanaged hebt, kun je ze daarna ook overtreffen. Kun je meer bieden dan je belooft, dan gaan mensen tevreden naar huis en worden aanraders. En dat is precies wat je wilt.

Wij helpen je hier graag bij. Neem gerust contact op als je wilt weten hoe.

Meer weten over
Gasttevredenheid verbeteren?

Amplixs doet onderzoek slim

Kunnen we jullie helpen? Neem contact met mij op om kennis te maken. Klik op het envelopje onder mijn naam.

Recente posts
Help je klantenservice door de crisis