Hoe kun je servicegerichtheid verbeteren?

Geschreven door
 In categorie Blog
Servicegerichtheid, hoe kun je dat verbeteren? Laatst was ik bij de bakker op de hoek, zo’n bakkerij met een tafeltje waar je kunt koffiedrinken aan een grote tafel en op het terras. Het was kwart over vier en ik kwam er om brood te halen. Tegelijkertijd met een wat ouder echtpaar, de één met een rollator, de ander met een krantje onder de arm. En wat er toen gebeurde verbaasde me enorm.

Hoe helpen we horkerig gedrag de wereld uit?

In plaats dat de verkoopster het paar begroette zei ze: ,,Het koffiezetapparaat staat al uit hoor!” De man schuifelde al wat naar achteren met zijn rollator en vroeg nog: ,,Hoe laat gaan jullie dan dicht?” Waarop de verkoopster de legendarische woorden uitsprak: ,,Om half vijf, maar ik moet het apparaat toch ook een keer schoonmaken.”

Gezellig dat u er bent!

Dit soort situaties bekijk ik altijd met een professionele blik. Ik vraag me meteen af of de eigenaar weet dat dit gebeurt. Dit soort horkerigheid… Als je naast bakkerij een horecagelegenheid uitbaat, moet je je vaste klanten uit de buurt niet zo behandelen. Waarom zegt de medewerkster niet: ,,Gezellig dat u er bent! Het koffiezetapparaat is al wel schoongemaakt, maar ik zet nog wel even een kopje koffie.” Je ziet het ook in kledingwinkels als je om vijf voor zes binnenkomt. “We gaan bijna dicht.” Ja maar, ik wil misschien nog wel wat kopen…

Ongezouten mening achterlaten

Je wilt als eigenaar van zo’n bakkerij graag je servicegerichtheid verbeteren. Maar ja, hoe doe je dat? Je kunt moeilijk een gasttevredenheidsonderzoek doen bij elk verkocht brood. Als je melding wilt maken van dit soort ongastvrij gedrag heb je geen vragenlijst nodig. Je kunt immers via Google je ongezouten mening achterlaten met een sterrenrating. Alleen jammer dat andere klanten het dan ook meteen lezen, terwijl je het liever aan de baas zelf wilt melden.

Hoe kun je servicegerichtheid verbeteren?

Misschien heb jij een idee hoe je dit soort feedback kunt kortsluiten? Heb je een suggestie hoe je direct aan het bedrijf zelf deze ervaring kunt doorgeven? Neem contact met ons op. Wij zijn erg benieuwd!

 

Meer weten over
Klanttevredenheid verbeteren?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Kunnen we jullie helpen? Neem contact met mij op om kennis te maken. Klik op het envelopje onder mijn naam.

Recente posts
Medewerkertevredenheid & klanttevredenheid matchen - AmplixsFeedbackgesprek met je klant?