Houdbaarheidsdatum van uw organisatie verlengen?

Geschreven door
 In categorie Blog
Wij van Amplixs helpen organisaties om meer gast-/klantgerichter, commerciëler en innovatiever te worden. Organisaties willen zelf hun hun toekomst maken. Organisaties willen hun houdbaarheidsdatum verlengen. Wie wil dat nou niet?

Houdbaarheidsdatum van uw organisatie verlengen?

Hoe mooi, bedrijven met ambitie! Daar loert het gevaar al, organisaties hebben uit zichzelf geen ambitie! Het zijn de ondernemers / managers die een ambitie hebben en (hoop ik) de medewerkers die de ambitie omarmen en hier collectief voor gaan.

Verwoord jullie doelen maar eens.

Het is niet gemakkelijk de ambities -indien al aanwezig- helder in beeld te krijgen. Het is namelijk best lastig de ambitie(s) helder te verwoorden. Veel organisaties doen dat wel middels kernwaarden, merk- of gast-/klantbeloften. Visie, Missie en Ambitie. Hopelijk komt dat van binnenuit, intrinsiek dus.

Ambities zijn anders dan doelstellingen.

Doelstellingen zijn vaak te vangen in KPI’s als het gaat om financiële en andere kwantitatieve zaken. Bij een ambitie daarentegen gaat het veel meer over de BHAG (Big Hairy Audacious Goal) en dus de motivatie en oprechte bereidheid/wens iets te gaan betekenen voor gasten/klanten, maatschappij of andere grootheden.

Het een kan niet zonder het ander.

Het nastreven van ambities heeft uiteraard restricties en vergt ondernemerschap. Veel bedrijven zijn failliet gegaan door slechts ambities na te streven en de (financiële) KPI’s te vergeten. Andersom ook, zonder ambitie en slechts sturend op financiële KPI’s, is de kans groot dat de gaten/klanten en andere stakeholders de organisatie verlaten.

Eureka! De ambitie KPI is er

Maak je ambitie meetbaar

We zijn blij dat we deze ook kunnen meten. In hoeverre worden klantbeloften en ambities waargemaakt aan de hand van de ervaringen van gasten/klanten. Zonder de gasten/klanten te confronteren met deze beloften, hebben we onze onderzoeken zo kunnen afstemmen dat naast tevredenheid en loyaliteit ook de ambitie KPI gerapporteerd wordt.

Resultaat volgt uit ambitie

Resultaat volgt uit het concretiseren van ambitie. Durf er KPI’s bij te definiëren. Dat is best moeilijk, maar ik help je graag. Dus voor organisaties die ambities willen omzetten naar actie. Houdbaarheidsdatum van uw organisatie verlengen. Neem gerust contact met me op!

 

Meer weten over onze
ambities en ideeën?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Wil je weten hoe wij je verder kan helpen met het werken aan loyaliteit van klanten (en mede­werkers)? Neem gerust contact op! Klik op het envelopje.

 

Recente posts