Mond-tot-mondreclame wordt getriggerd door..

Geschreven door
 In categorie Blog
Mond-tot-mondreclame wordt getriggerd door een gebeurtenis die de gast ervaart, dus boven de verwachting van de gast gaat. Mond-tot-mondreclame is een gratis vorm van..Word of mouth reclame (Mond-tot-mondreclame) is een gratis vorm van reclame of promotie. Dit is slechts één reden waarom het zo belangrijk is. Het wordt gedeeld door gasten en getriggerd door een gebeurtenis die de gast ervaart. Een gebeurtenis die boven de verwachting van de gast gaat.

Denk eens aan de laatste keer dat je iets zag of meemaakte en je het gewoon aan je vrienden moest vertellen? Die geweldige ervaring die je had van een medewerker van een bedrijf of in een winkel en dat je dat tweette of op Facebook zette ? …omdat we elkaar niet zoveel meer zien in deze corona tijd…

Dit is in wezen mond-tot-mondreclame (WOMM). Het is een organische manier om informatie te verspreiden die gebruikmaakt van componenten van virale marketing. Hoewel het, in tegenstelling tot virale marketing, via natuurlijkere kanalen wordt verspreid. Op die manier verwijzen ze vrienden en familie door.

Waarom is WOM-marketing belangrijk?

Consumenten vertrouwen hun vrienden. Dit is de reden waarom mond-tot-mondreclame de meest waardevolle bron van marketing is. Volgens een onderzoek van Nielsen gelooft 92% van de consumenten dat suggesties van vrienden en familie meer hen heeft laten beslissen dan reclame.

WOM stopt ook niet na slechts één interactie. De een zal het aan een ander vertellen. En die persoon zal het aan iemand anders vertellen. Dan zal die persoon de ketting voortzetten en het woord verder verspreiden, waardoor het een geweldig middel is voor blootstelling en distributie – als het goed wordt gebruikt. Hetzelfde geldt natuurlijk omgekeerd – negatief nieuws kan zich net zo snel verspreiden (en duurt zelfs langer).

Maar het essentiële voordeel van WOMM is de persoonlijke goedkeuring, die niet alleen gemakkelijker beschikbaar is, maar ook als aanzienlijk waardevoller wordt beschouwd voor consumenten.

Hoe WOMM te gebruiken

Maak contact met consumenten in plaats van ze te ‘verzamelen’.

Natuurlijk heb je misschien honderden of duizenden volgers op sociale media. Maar je moet verbinding maken met die gebruikers om enig tastbaar voordeel te genereren. Als je publiek niet in je geïnteresseerd is, zullen ze je waarschijnlijk niet helpen groeien. Je wilt echte fans en supporters. Hoe enthousiaster je fans over je zijn, hoe groter de kans dat ze je zullen delen.

Zoals opgemerkt, is het doorgeven van informatie via mond-tot-mondreclame krachtig in het beïnvloeden van anderen. Het heeft een manier om partijen te bereiken die het anders misschien niet had kunnen doen. Dit wordt des te meer relevant als we kijken naar de opkomst van adblockers en toenemende advertentieblindheid. Met name op digitale platforms.

Gebruik je al NPS?

Zoals we in een eerdere blog schreven, vertellen afraders aan meer en gedurende langere periode negatieve ervaringen door dan dat aanraders dat doen.

Daarom hebben we bij Amplixs de Word of Mouth score ontwikkeld. Wil je weten wat die voor jouw organisatie is? Klik dan op de link en lees ook de blog over de WOM score. Veel succes!

 

Meer weten over
Gasttevredenheid verbeteren?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Wil je weten hoe jij en alle collega’s de klant kunnen helpen slagen? Ik denk graag met je mee. Neem contact met mij op om kennis te maken. Klik op het envelopje.

Recente posts