Wat betekent
Customer Experience?

voor jullie organisatie

Wat is Customer Experience?

voor jullie organisatie

Wat betekent Customer Experience? De zoektocht van klanten is fascinerend. Mensen verzamelen informatie en wegen die informatie. Bewust of onbewust beslissen ze of ze doorgaan richting bestellen of niet.

Customer Experience (CX) meten en verbeteren

In deze ‘reis’ kan je klanten helpen met waardevolle informatie. En misschien wel belangrijker: met waardevolle ervaringen. Deze ervaringen verschillen per contactmoment (‘touchpoint’). Dit kun je meten en verbeteren.

De expertise van Amplixs ligt op dit terrein. Met Amplixs creëer je kansen om klanten te winnen of behouden. Daarbij gebruiken we onderstaande begrippen.

Customer Journey mapping

Wat betekent Customer Experience? ‘Klantreis’ (Nederlands voor customer journey) is een begrip dat gebruikt wordt in de marketing. De zogenoemde reis omvat het traject en alle contactpunten (‘touchpoints’) tussen een consument en een merk, product of dienst.

Om de customer experience te begrijpen, is het erg belangrijk de directe interacties tussen de klant en het bedrijf goed voor ogen te hebben. Maar ook alle indirecte contacten, zoals meningen van andere klanten via sociale media, weblogs en reviews.

Wat is de Customer Journey?

Een customer journey is een begrip dat gebruikt wordt in de marketing. De zogenoemde reis omvat het traject en alle contactpunten (touchpoints) tussen een consument en een merk, product of dienst.

Dit betreft zowel rechtstreekse interacties tussen de klant en het bedrijf als de indirecte contacten, zoals meningen van anderen via sociale media, weblogs en recensies.

Bedrijven kunnen deze klantreis analyseren vanuit het perspectief van de consument, met als doel het beter begrijpen en het verbeteren van de klantervaring (customer experience) en klanttevredenheid.

Customer Experience meting

Bedrijven die de customer experience meten vanuit het perspectief van de consument, met als doel het beter begrijpen en het verbeteren van de klantervaring (‘customer experience’). De klantreis is een middel voor het begrijpen en analyseren van de reacties die klanten ervaren (stress, geluk, teleurstelling, blijdschap) bij het contact met een bedrijf.

Zo versterk je je concurrentiepositie. Een zelfde soort analyse kan ook worden gedaan op jouw eigen organisatie, namelijk door middel van de employee experience. Doe ook hier je voordeel mee!

CONTINU CX METEN

Belangrijkste punten

  • Schept kansen om klanten te behouden
  • Haalt boven water wat in een gesprek ongezegd blijft
  • Customer Journey meten beschermt tegen een slechte Customer Experience
  • Signaleert belangrijke verbeterpunten voor de organisatie
  • Starten vanaf € 100,- per maand (€ 1.200,- per jaar)

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)