eNPS is jullie
belangrijkste KPI

eNPS meten geeft zicht op de hartslag van elke organisatie

eNPS is jullie belangrijkste KPI

eNPS meten geeft zicht op de hartslag van elke organisatie

MTO

Flexibel

Vanaf € 2.500,- per meting voor moderne HR professionals

De sociale revolutie is voltooid. Medewerkers zijn niet langer afhankelijk van bedrijven, maar bedrijven zijn afhankelijk van hun medewerkers. Employee Net Promoter Score is voor medewerkers.

Employee Net Promoter Score

Een medewerker is geen human resource die op elk moment door een willekeurig ander persoon te vervangen is. Het is een individu die met zijn inzet en enthousiasme bepaalt of jouw bedrijf een succes wordt of niet. Sturen op werkgeluk is niet iets voor de afdeling HR alleen. Iedereen met hart voor de zaak zou hiervan doordrongen moeten zijn!

Aandacht is geen secundaire voorwaarde

Het is een voorwaarde voor het voortbestaan

De wereld verandert. Steeds meer mensen werken op een kantoor, steeds minder mensen werken in bosbouw, landbouw en visserij. Ook de Nederlandse economie verandert. Door automatisering, digitalisering en rationalisering doen mensen steeds vaker geen uitvoerende werk maar communicatie- en denkwerk. Dit maakt organisaties, die met elkaar concurreren, niet minder maar juist meer afhankelijk van mensen, en hun ambities, ervaringen en talenten.

Enthousiaste medewerkers bereiken elk doel

Enthousiaste medewerkers die zich goed op hun plek voelen maken het verschil. Zij geven klanten (en collega’s, of leerlingen of patiënten) meer aandacht, pakken problemen sneller aan en komen met waardevolle suggesties voor proces- of productontwikkeling. Ook spelen ze steeds vaker een rol in het werven van geschikte collega’s.

eNPS Score berekening

Voor de berekening van de Employee Net Promoter Score, gebruik je deze formule:

% aanraders – % afraders = Employee NPS

Zou je de familie of vrienden

aanraden om voor ons

bedrijf te kiezen?

Kies de eNPS vorm die bij je past

Met eNPS kun je trots meten. Employee Net Promotor Score (eNPS) is een maatstaf voor het meten van geluk in het werk en motivatie van medewerkers. Een hoge eNPS toont een grote bereidheid om de organisatie aan te bevelen in het eigen netwerk. Als organisatie om in en te werken of als organisatie om klant van te zijn. Beide van grote waarde voor de ontwikkeling en het succes van organisaties. Er zijn grofweg twee manieren hoe je eNPS meting kunt vormgeven. Een vorm gericht op verbeteren van klantcontact of een vorm gericht op werven van nieuwe medewerkers.

eNPS om via kwaliteit de omzet te verhogen

Hanteer eNPS als een metric gericht op het verbeteren van diensten en producten voor klanten. Met name medewerkers in Sales en Service weten veel over de beleving van klanten en de onderliggende prioriteiten en zorgen. Door goed naar hen te luisteren, krijg je de kans om belangrijke obstakels en problemen die klanten meemaken te verkleinen of weg te nemen. Dit is de meest effectieve manier om Operations enthousiast te maken voor een klassiek HR onderwerp.

eNPS om een aantrekkelijke werkgever te worden

Hanteer eNPS als een metric gericht op het werven van geschikte collega’s als daar voorlopig de voornaamste zorg van het bedrijf is. Met name medewerkers in Productie en Techniek kennen privé mensen die de organisatie vooruit kunnen helpen. Door goed naar hen te luisteren, krijg je de kans om in contact te komen met de juiste mensen zonder dure recruiter.

Zou je de familie of vrienden

aanraden om voor ons

bedrijf te werken?

Een luisterend oor, veilig en desgewenst anoniem

Onze eNPS meting bestaat niet uit een ellenlange vragenlijst over alle mogelijke onderwerpen die met werk te maken hebben. Onze systematiek probeert zo goed mogelijk een prettig gesprek na te bootsen. Van een saaie vragenlijst naar een fijne online dialoog, zodat de medewerker zich gehoord voelt.

Oog voor emotie, zonder langdradige rapporten

Met onze eNPS-methodiek helpen we je leren van afraders en werven met aanraders. Kort genoeg, zodat een manager niet verdwijnt in 180 pagina’s met resultaten. Lang genoeg dat emotie, oorzaak en oplossingsrichting bloot zijn komen te liggen.

Handige tools + de juiste kennis

Wij ontwikkelen speciale NPS tools: handig gereedschap om eNPS onderzoek uit te voeren en te werken aan prestatieverbetering. Employee Net Promoter Score (eNPS) meting voor medewerkers. Door actief te luisteren naar medewerkers.

Modern MTO voor Human Resource professionals

Belangrijkste punten

  • Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
  • Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
  • Feedback gericht op verbeteringen
  • Vanaf € 2.500,- per meting
  • AVG ‘proof’

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)