Welke HR metrics
zijn belangrijk?

voor een klantgerichte HR professional

Welke HR metrics
zijn belangrijk?

voor een klantgerichte HR professional

MTO

Flexibel

Vanaf € 2.500,- per meting voor HR professionals

Welke HR metrics zijn belangrijk? Behalve in IT en Marketing gebruikt men nu ook in HR termen, afkortingen en modewoorden. Wat betekenen deze woorden? Zijn ze belangrijk en waarom dan? En vooral: hoe maak je hiermee het verschil voor jouw organisatie?

HR metrics en hun betekenis

Op deze manier denken wij na over wat medewerkers ervaren in hun werk. Als je weet wat hen negatieve energie kost, frustreert of onnodig zorgen oplevert, kan je zaken verbeteren. Want het verschil maak je niet met modieus, Engels jargon. Verschil maak je met slim meten, helder rapporteren en vlot actie ondernemen.

eNPS meting

eNPS staat voor employee Net Promoter Score (Een reguliere NPS meting is gericht op de klanten en doelgroep van het bedrijf). Zo’n NPS meting onder medewerkers komt neer op het registreren van de kans op complimenten en verbeterpunten uit de eigen organisatie en de onderliggende redenen. De score zorgt ervoor dat je verschillen kan meten, tussen vestigingen of afdelingen en bovendien trends in de tijd. HR metrics en hun betekenis.

Talent Journey

In marketing gaat het vaak over de ‘klantreis’, het pad dat een klant aflegt, met alle tussenstappen, buiten en binnen het orderproces. Het gaat dan van oriëntatie tot herhaalaankoop en aanbeveling. Eigenlijk begint het al met AIDA: Awareness, Interest, Desire, Action. Als je kijkt naar wat een nieuwe medewerker meemaakt, kijk je door de bril van de ‘talent journey’. Er is een sollicitatieprocedure, een inwerktraject, er is samenwerking met andere afdelingen, collega’s, klanten en leidinggevenden, er is verlof, opleiding, ziekte en verzuim. Zie het als stations in een reis.

Medewerkerbetrokkenheid

Betrokkenheid van medewerkers is geen metric. Het is ‘tevredenheid’ van medewerkers maar dan geformuleerd in de sfeer van het gewenste gedrag. Hetzelfde geldt voor medewerkerbevlogenheid, belangrijke hr termen. Je gaat langzaam richting de beleving van medewerkers. Welke HR metrics zijn belangrijk?

Modern MTO voor Human Resource professionals

Belangrijkste punten

  • Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
  • Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
  • Feedback gericht op verbeteringen
  • Vanaf € 2.500,- per meting
  • AVG ‘proof’

Onze visie

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie op HR metrics en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?

(verplicht tot niets)