Hoe kan je
klantbeleving meten?

als 9+ organisatie

Hoe kan je
klantbeleving meten?

als 9+ organisatie

Klantbeleving is een boeiend fenomeen. Hoe kan je klantbeleving meten? Vaak denken we dat alles gaat om het product of de dienst die een bedrijf levert. Misvatting.

We blijven mensen en voor mensen gaat het (onbewust) om ‘de schil’ er om heen.

Klantbeleving onderzoek

Alles is emotie. Als je dat begrijpt, doe er je voordeel meeHet begint met meten. Hoe kan je klantbeleving onderzoeken? Amplixs heeft een visie op klantbeleving meten en helpt je graag.

Customer Experience

Klantbeleving is het Nederlandse woord voor ‘customer experience’ (CX), een afgeleide van user experience (UX). Hoe is het om dit product te kopen? Hoe is het om dit te gebruiken? Spreekt het allemaal voor zich? Of heb je als klant eigenlijk steeds aanvullende informatie nodig, omdat je tegen een probleem aan loopt? Door middel van een klantbeleving onderzoek krijg je nieuwe inzichten en antwoorden op deze vragen, waardoor je bijvoorbeeld ook de klantgerichtheid kan vergroten.

Besef als bedrijf dat het moeten maken van een keuze die ingewikkelder is dan wel/géén suiker in de koffie ervaren wordt als stress. Als een probleem, als moeite doen of in ieder geval als gedoe.

Klantbeleving meten

Als het helpt, kan je het woord ‘klantbeleving’ gebruiken. Het helpt je herinneren dat zakendoen niet uitsluitend gaat over de platte specificaties van producten en diensten maar over de ‘het sausje’ dat er bij zit. Dat moet naar méér smaken. Maak het aangenaam om jouw klant te zijn. Creëer een klantbeleving. Dit doe je door aandacht te besteden aan de ‘contactmomenten’ (online, telefonisch en persoonlijk).

Klantreis

Realiseer je dat je afwezig bent bij veel contactmomenten van de klant met het bedrijf. Jij bent niet aanwezig bij de ‘ontmoetingen’ die een klant heeft met jullie organisatie, jullie product, jullie dienstverlening, jullie website, jullie merk, jullie visie. Omdat het online is. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het moment dat een gast de hotelkamer voor het eerst binnenkomt. Het moment dat een B2C klant voor het eerst jullie inktpatronen binnenkrijgt. En het moment dat een B2B klant de voicemail moet inspreken van een accountmanager die buiten de deur luncht. Toch zijn het belangrijke momenten in de ‘klantreis’.

KLANTBELEVINGONDERZOEK + RELATIECHECK

Belangrijkste punten

  • Schept kansen om klanten te behouden
  • Haalt boven water wat in een gesprek ongezegd blijft
  • Klantbeleving meten ‘bewaakt’ de loyaliteit van klanten
  • Signaleert de belangrijkste ontwikkelpunten voor de organisatie
  • Starten vanaf € 100,- per maand (€ 1.200,- per jaar)

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)