Klantgerichtheid vergroten,
hoe doe je dat?

Weten wat werkt, begint bij meten wat de klant merkt

Klantgerichtheid vergroten,
hoe doe je dat?

Weten wat werkt, begint bij meten wat de klant merkt

Als je pas in actie komt wanneer er iets misgaat, ben je te laat. Maar door je proactief te informeren over de ‘temperatuur’ van de relatie met de klant, werk aan het klantgericht ondernemen.

Klantgerichtheid verbeteren

Klantgericht ondernemen is belangrijk. Het is dus van belang proactief bezig te zijn om je klantgerichtheid te verbeteren. Dat kan met de Relatiecheck van Amplixs. Zodat je klanten niet telefonisch hoeft te ‘stalken’ maar toch weet of je iets kunt (laten) verbeteren voor de klant. Ook het meten van de klantbeleving is belangrijk binnen klantgericht verbeteren. Een klantgerichte benadering om de omzet stabiel te houden.

Klantgericht organiseren

Klant centraal in proces

Een klantgerichte organisatie krijg je door klantgericht ontwikkelen. Als je processen zo inricht dat ze de klant centraal stellen. En (belangrijk): dat de klant dat ook zo voelt. Want met intenties alleen kom je er niet. Hoe ziet zijn of haar klantreis er uit? Vaak zit die anders in elkaar dan we met onze ervaring denken. Terwijl juist dit bepaalt of processen en producten wel of niet klantgericht zijn.

Klantgericht gedrag

Een onderschatte factor is het gedrag van medewerkers. Medewerkers die zelf snappen wat klantgericht gedrag is (en dit ook tonen) zien eerder wat voor klanten goed of niet goed werkt. Klantgericht gedrag is voor anderen een uitdaging, hen kan je helpen zich klantgericht te ontwikkelen met de juiste trainingen op het gebied van klantgerichtheid.

Klantgericht communiceren

Klantgericht ondernemen

Klantgericht ondernemen is toekomstgericht ondernemen. De toekomstplannen van ondernemers bestaan vaak uit ‘omzet vergroten’ en ‘nieuwe producten lanceren’ maar.. de klant zou centraal moeten staan in alles wat je doet, zegt Deborah Nas, hoogleraar ‘strategic design for technology based innovation’ aan de TU Delft. En met ‘alles’ bedoelt ze aanbod, commerciële aanpak en bedrijfsvoering.

Klantgericht verkopen

Een klantgerichte ondernemer weet beter dan de klant zelf wat hij nodig heeft. De wensen van je klanten veranderen continu. Om relevant te blijven, moet je je klant dus heel goed kennen. Heb je dat klantinzicht, dan heb ook je de sleutel tot het juiste aanbod en de juiste organisatieontwikkeling. Een klantgerichte onderneming creëert meer waarde voor de bestaande klant.

Vragen uit de praktijk

Behoeftenonderzoek

 • Waar hebben (potentiële) klanten behoeften aan?
 • Welke onduidelijkheden ervaren cliënten en patiënten?
 • Hoe gaan mijn medewerkers om met die vragen?

Medewerkerstevredenheid

 • Hoe kan ik mijn medewerkers het beste helpen?
 • Hoe kunnen mijn medewerkers onze klanten beter helpen?
 • Hoe kan ik mijn organisatie voorbereiden op veranderingen?

Vaardighedenonderzoek

 • Weet mijn team wat het moet weten?
 • Kennen ze de veiligheidsprocedures?
 • Kunnen ze doen wat ze zouden moeten doen?

Belevingsmeting

 • Hoe beleven de gebruikers de bediening?
 • Hoe ervaren de klanten de communicatie?
 • Hoe kijken de studenten naar het onderwijs?

Test onze bluf

Amplixs belooft je tevredenheid

Wij weten dat onze werkwijze werkt, het is ons vak. Hoe kunnen we jou helpen?

(verplicht tot niets)