Gasten en klanten
zijn onafhankelijk

Behoud en vergroten van kans op aanbeveling is daarom cruciaal

Gasten en klanten zijn onafhankelijk

Behoud en vergroten van kans op aanbeveling is daarom cruciaal

Tevredenheid vergroten

Gasten of klanten kunnen makkelijk weggaan bij een bedrijf, wat het moeilijk kan laten lijken om de klanttevredenheid te verbeteren. Ze zijn niet afhankelijk van die organisatie en voelen zich ook niet afhankelijk. Zeker nu steeds meer digitaal is, zijn klanten snel overgestapt naar een andere partij. De juiste vragen in een klanttevredenheidsonderzoek zijn de basis voor het meten en verbeteren van de klanttevredenheid.

Beleving is de sleutel

Dus maak het ze gemakkelijk. Want door internet is alles vergelijkbaar. En als jijzelf niet tevreden bent, boek of bestel jij voortaan ook ergens anders. Daarom is tevredenheid van gasten en klanten belangrijk voor bedrijven. Kern is dat je als ondernemer of organisatie wilt weten wat de kern is van de ontevredenheid is. Zodat je de angel eruit kan trekken. Klanttevredenheid verbeteren is een belangrijk onderdeel op de agenda van ieder bedrijf.

Aanbeveling is belangrijk voor gastenbedrijven

Ontevredenheid voorkomen of wegnemen doe je als ondernemer zodat de omzet niet krimpt, of liever groeit. In GTO ligt de nadruk op het vergroten van de kans op aanbeveling. Aanbeveling is superbelangrijk voor organisaties waar je niet elke week boekt. Want als jij een goede tijd hebt gehad, vertel je het misschien aan je familie of vrienden en dan heeft het vakantiepark volgende week nieuwe gasten.

Dat je er niet met grote regelmaat boekt geldt voor veel ‘gastenbedrijven’, zoals pret- en vakantieparken. Daarom gebruiken we bijna altijd NPS in metingen voor ‘gastenbedrijven’. In klantenbedrijven ligt de nadruk meer op klantbehoud dan op aanbeveling, toch gebruiken we daar ook vaak NPS – met of zonder herformulering van de NPS-vraag.

Klantbehoud is belangrijk voor klantenbedrijven

Klantbehoud is belangrijk voor organisaties waar je wel met een bepaalde regelmaat bestelt, zoals bijvoorbeeld Picnic of Bol.com. Want als zo’n bedrijf gewoon alles mag leveren wat jij nodig hebt op het gebied van boodschappen of boeken, is dat voor hen de kortste weg naar omzet(groei). Het gaat minder om aanbeveling, het gaat vooral om herhaalaankopen. Denk bijvoorbeeld ook aan IKEA, supermarkten, fietsenmakers, verzekeraars en talloze andere ‘retentiebedrijven’. Binnen klanttevredenheid verhogen, is het natuurlijk erg belangrijk om bestaande klanten tevreden te houden en waar mogelijk nog enthousiaster te maken.

Er is geen ‘natuurlijk maximum’ aan wat je aanschaft (zoals bij vakanties, meestal 1x en niet meer dan 2x per jaar). Het gaat er om dat je elke keer terugkomt voor verwante zaken. Daarom streeft zo’n bedrijf in eerste instantie naar klantbehoud en herhaalaankopen, en pas in tweede instantie naar aanbeveling.

Vragen stellen is onze expertise

Amplixs heeft een andere visie op meten. Want data is geen doel maar een middel. Wij zijn ons bewust van het verschil tussen procesorganisaties, productorganisaties en projectorganisaties, omdat het verschil maakt voor meetmethoden en de inrichting van rapportages. Het stellen van de juiste klanttevredenheidsonderzoek vragen is hierin essentieel.

Segmentatie is zowel vooraf als achteraf (!) mogelijk. Segmentatie van KPI’s zorgt voor mogelijkheid tot gerichte sturing. Zodat onze klanten krijgen wat ze nodig hebben. Amplixs is anders, onze survey-experts meten het beter.

Wij werken met plezier voor:

mazda
libeuma
overvecht
king-logo
bdo
diakonessenhuis
asito
bronovo
logo-atabix
lekkerland
kiwa-logo-rgb
rechtspraak
mazda
libeuma
overvecht
king-logo
bdo
diakonessenhuis
asito
bronovo
logo-atabix
lekkerland
kiwa-logo-rgb
rechtspraak
leistert-recreatie

KLANTVERHAAL

Hoe scoort De Leistert met feedback?

Recreatiepark De Leistert, gelegen in het hart van Limburg, verwelkomt jaarlijks ruim 120.000 gasten en verwerkt om en nabij 25.000 reserveringen.

CONTINU METEN

Al die bezoeken leveren complimenten, tips, opmerkingen en klachten op. Angelique Joosten, marketingmanager bij De Leistert, en haar team werken met de continu metingen van Amplixs. In het klantverhaal lees je hoe en waarom.

Meer weten over onze KTO’s?

Of neem direct contact met ons op.

We denken graag met je mee.