Wat je zelf (niet) kan
met een Survey Monkey?

Je weet wel zo'n vragentool. Een Google Forms. Een Typeform. Een SurveyGizmo.

Wat je zelf (niet) kan
met een Survey Monkey?

Je weet wel zo'n vragentool. Een Google Forms. Een Typeform. Een SurveyGizmo.

Wat is SurveyMonkey?

Stel je bent op zoek naar een tool. Zo’n ‘vragentool’, waarmee je vragen kan stellen aan een bepaalde doelgroep. Je hebt er wel eens van gehoord. Een Google Forms. Een Typeform. SurveyMonkey. SurveyGizmo. Microsoft Forms. Goede enquête software. Maar niet voor iedereen handig in het gebruik.

SurveyMonkey is voor studenten

SurveyMonkey is een tool waarmee je gemakkelijk enquêtes en andere vragenlijsten kan samenstellen. Dergelijke surveytools zijn heel handig als je student bent. Dat je ruwe data krijgt, die nog een hoop aandacht en analyse behoeft. Goed om je onderzoeksvaardigheden te oefenen. Als je er talent voor hebt en jouw tijd (praktisch) gratis is. Toch zal het resultaat niet hetzelfde zijn, als wanneer je het overlaat aan een professional. Tenzij je heel goed weet wat je doet.

Het is een vak

Je kan veel zelf. Maar ‘ieder z’n vak’. Vragenlijsten bedenken en rapportages bouwen is zo’n vak. Vraag je goed af of zelf doen echt slim is. Want het is net als met stucwerk. Als je je huis mooi wilt laten stucen, moet je het niet zelf gaan doen.

Toch zelf aan de slag

Zelf spullen kopen bij de bouwmarkt en gewoon beginnen met gipsen kan natuurlijk. Maar dat ‘zelf willen doen’ levert waarschijnlijk veel rommel op en het resultaat zal teleurstellen. De professionele stucadoor doet in een ochtend de hele verdieping, terwijl jij nog worstelt met het beslag. No offense.

Tijdverlies en andere problemen

Je loopt er dan hard tegen aan, dat je allerlei vragen stelt. Maar dat je niet goed weet welke hypotheses je eigenlijk wilt toetsen. Dat de meetniveau’s onhandig bedacht zijn. Ze werken wel voor respondenten maar niet voor rapportages. Dat je met brede schalen te veel variatie in antwoorden creëert, wat achteraf nog veel reparatiewerk vergt.

Slimme vragen

Allerlei vragen stellen is geen kunst. Dat kan elke tool. En daarvan zijn er honderd. Wat SurveyMonkey niet kan? Slimme vragen stellen en vragenlijsten maken. En dat is de truc. Daarmee bespaar je jezelf een hoop tijd, geld en negatieve energie. 

Onze visie

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

Meer weten over onze visie en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?

Wat is de meerwaarde
van Amplixs?

Wij gaan voor superservice in survey's

Wij geloven dat techniek veel voor mensen kan doen. Maar robotwerk is voor robots. Daar omheen heb je mensen nodig die goed weten wat de ‘machines’ doen. Die zo fouten voorkomen en zorgen dat mensen krijgen waar ze op hopen. En liefst een beetje meer dan dat. Want sexy software is leuk. Maar niet altijd handig in het gebruik.

Service in survey’s

Wij zien een grote meerwaarde in service. Wij zien software als een service, als dienstverlening. Al lang voordat ‘software-as-a-service’ een term werd, kozen wij er voor om onze organisatie te zien als een restaurant.

Als jouw vaste restaurant, waar je graag bij het raam zit of juist niet. De plek waar je mag vertellen waar je zin in hebt of dat je eigenlijk een beetje haast hebt. En dat daar dan rekening mee wordt gehouden in de keuken. Fijn toch?

Techniek + gastheerschap

De mensen van Amplixs hebben een fascinatie voor techniek en gastheerschap. En dat is een gouden combinatie! Ze luisteren meer dan dat ze spreken. Wat ze dan horen? Hoe ze jou het beste kunnen helpen. Dat is wat SurveyMonkey niet kan. En vaak zijn ze al een stapje verder.

Kennis & kunde: simply clever

De mensen van Amplixs lopen niet te koop met hun kennis en kunde. Al is daar wel alle reden toe. Je ziet ze niet op IT-borrels, hoort ze nergens opscheppen. Ze gorgelen geen champagne. Ze rijden niet in Tesla’s of BMW’s. Ze rijden in Skoda’s en Fords. En ze kunnen jou heel goed helpen. Dat is wat SurveyMonkey niet kan.

Structuur met jullie sausje

Ze herkennen het vraagstuk en denken aan de meetoplossing. Een concept dat niet alleen goed past bij het vraagstuk, maar ook in de juiste volgorde verbeterpunten aanreikt zonder dat je mailbox overloopt. De structuur bouwen zij voor je op het Amplixs platform. De tekst van de survey krijgt later ‘de saus’ van jullie organisatie.

Stucadoors voor survey’s

Dat maakt de mensen van Amplixs de ultieme ‘stucadoors’ voor jullie survey. Geen consultants maar surveyspecialisten met ambitie. Dat is wat je zelf (niet) kan met een Survey Monkey. Wil je weten wie die mensen zijn?

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)