Je bent ook een
beetje een gastheer

Als werkgever, leverancier of leerkracht

Ben je niet een gastheer? Een tevreden gast is een goede klant. Klanten en medewerkers behandel je als gasten.

Als leverancier en als werkgever ben je, als het goed is, ook een beetje een gastheer. Een goede gastheer (m/v) stelt geen zinloze vragen, die neemt zijn gast serieus.

VISIE

We hebben onze eigen kijk op tevredenheidsonderzoek. Die visie hebben we uitgewerkt in onze eigen methodiek. Een slimme methode voor het meten van tevredenheid.

GOEDE RESPONS

De invuller bepaalt zelf hoeveel vragen hij/zij beantwoordt. Hij klikt zijn eigen vragenlijst bij elkaar.

Dus geen irrelevante onzinvragen meer. Als leverancier en als werkgever ben je, als het goed is, ook een beetje een gastheer.

Verwachtingen

Tevredenheid is ervaring gedeeld door verwachting: we vragen niet alleen naar de ervaringen, maar ook naar de verwachtingen. Zo kun je beide aspecten in de gaten houden.

OORZAAK >> GEVOLG

Direct naar de oorzaak: als een klant aangeeft niet tevreden te zijn vragen we direct door naar de oorzaak. Daarna kan de invuller zijn tekst zelf classificeren. Daardoor heb je direct zicht op de knelpunten én weet je welke actie je moet ondernemen.

goed beginnen

Hoe begin je? Door per klant of doelgroep te achterhalen wat de gevoelige punten zijn. Amplixs helpt je om die boven water te krijgen. Verras de gast, de klant of de medewerker dan op dit belangrijke punt. Niet 1x maar structureel. En geef aan dat je weet dat het belangrijk is en wat je er voor doet.

Slim onderzoeken

Je klanten willen geen onzinvragen beantwoorden. Jij wil geen data analyseren, maar weten wat je moet doen om tevreden klanten te krijgen. Onze methodiek combineert die twee zaken slim.

  • Je hebt realtime inzicht: je kunt direct reageren als een klant of medewerker niet tevreden is. Zo voorkom je schade op lange termijn.
  • Geen rapporten om een uur doorheen te bladeren: wel actiegerichte rapporten die voor elke managementlaag actiepunten bevat die daar relevant zijn.

belangrijke punten

  • Geen onzinvragen
  • Tevredenheid delen door verwachting
  • Direct naar de oorzaak
  • Weten welke actie je moet ondernemen