Tevredenheid kan groeien
in woningbouw en makelaardij

Ruimte om te verbeteren is er volop

Tevredenheid kan groeien in woningbouw en makelaardij

Ruimte om te verbeteren is er volop

CX in wonen en verhuizen

Klanttevredenheid in makelaardij en verhuur

Tevredenheid kan groeien in woningbouw en makelaardij. Veel mensen zijn op zoek naar een ander huis. Soms is nieuwbouw een aantrekkelijke keuze. Nieuwbouwwoningen zijn relatief betaalbaar. En aanpassingen zijn tijdens het bouwen makkelijker te doen, dan na het bouwen. Logisch. Aan de klantbeleving valt echter nog veel te verbeteren. Waarom is het niet mogelijk om een tussenwandje achterwege te laten? Waarom zijn er maar twee opties qua badkamer?

Behoefte aan woningen is groot

Waarom eindigt de CX bij de sleuteloverdracht? Het gebruik is nog amper begonnen. De klantreis is nog niet klaar. En juist vanaf hier ontstaan de kansen om met feedback de dienstverlening te ontwikkelen, de processen te optimaliseren en de communicatie goed af te stemmen. Voor makelaars  schuilen de ‘leermomenten’ vaker in het persoonlijke contact met klanten en de communicatie en informatie die zij ontvangen.

KTO voor projectontwikkeling

Met meer kennis van (de wensen) van kopers, kunnen projectontwikkelaars eenvoudig meer waarde bieden. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de winst. Integendeel. Klanten zijn bijna altijd bereid om te betalen voor een beetje meer advies, flexibiliteit, maatwerk, kwaliteit en luistervaardigheid. Een goede manier om hiermee te beginnen is het doen van klanttevreden­heids­­onderzoek (KTO). Een kort KTO, met daarin wellicht NPS, toont direct wat beter moet.

Klanttevredenheid makelaars

Klantbeleving in makelaardij

Wonen is superbelangrijk voor mensen. Afhankelijk van leeftijd en levensfase stellen we bepaalde eisen aan een woning. Die eisen veranderen, soms onverwacht. Makelaars focussen op de (verkoop) van de woning. Daarin gelden vaak twee prioriteiten: snelheid en opbrengst. De invloed van de makelaar daarop is echter gering. Kopers oriënteren zich op Funda en de deal hangt vooral af van het budget. Het zijn andere factoren die bepalen of makelaars worden aangeraden in de netwerken van verkopers. Denk aan communicatie, praktisch advies en eenvoud in de administratie.

Makelaar vergroot woongeluk

Met meer kennis van hun klanten kunnen makelaars verkopers niet alleen helpen met verkopen, maar ook met de aankoop (of huur?) van de nieuwe woning. Makelaars hebben inzicht in de mogelijkheden. En kennen de afwegingen die gemaakt moeten worden. Ze kunnen zich veel meer opstellen als ‘woonbegeleiders’. Van wieg tot graf. Wie zou er niet graag willen betalen voor een makelaar die een levenslang beschikbaar is om mee te denken over vraagstukken over wonen.

Huurderstevredenheid woningcorporatie

Dienstverlening woningcorporatie

Tevredenheid kan groeien in woningbouw en makelaardij. Als huurder ben je voor onderhoud aan de woning afhankelijk van de woningcorporatie. Het is fijn als je daarmee goed geholpen wordt. In de relatie tussen huurder en verhuurder moet het van twee kanten komen. Wat verhuurder kunnen doen is zich actief informeren over de behoefte en wensen van huurders – een slimme manier om frustraties en verkeerd gebruik van de woning voor te zijn.

Tevredenheid van bewoners vergroten

Behalve de woning zelf (en de dienstverlening door de woningcorporatie), is het vooral de omgeving van de woning die bepaalt of bewoners tevreden zijn. Het is voor huurders vaak lastig om hierover in dialoog te gaan met elkaar en de gemeente. Amplixs helpt organisaties graag actie te koppelen aan ambitie. Woningcorporaties kunnen met slim klanttevreden­heids­onderzoek (KTO) grip krijgen op klachten en daar concrete actie aan koppelen.

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)