Hoe kunnen we thuiswerken
voor jou lichter maken?

Vraagt de betrokken werkgever

Hoe kunnen we thuiswerken lichter maken?

Vraagt de betrokken werkgever

Thuiswerk

CHECK + UPDATE

Vanaf € 1.750,- per meting voor de betrokken werkgever

De aanhoudende Corona-crisismaatregelen zijn voor velen van ons een beproeving. Ondanks krachtige overheidsregelingen, zit je als ondernemer met de handen in het haar bij dalende omzetten.

Of dat niet genoeg is, rust op de schouders van de werkgever een nog complexere verantwoordelijkheid. Want ook bij medewerkers bestaat onrust.

Thuiswerken lichter maken

Medewerkers zitten van de ene op de andere dag weer volledig thuis te werken. Vaak in aanwezigheid van een thuiswerkende partner. Voor de meeste mensen geen ideale situatie. Wellicht kan Amplixs helpen inzichtelijk te maken waar men tegen aan loopt en waar jij als werkgever iets kunt betekenen. Hoe kunnen we thuiswerken lichter maken?

Thuiswerken lichter maken

Hoe kunnen we thuiswerken voor jou lichter maken? Belangrijke vraag. Want niet iedereen beschikt over een geschikte ‘kantoorkamer’, en als die er wel is, wordt er onverwachts door beide partners tegelijk aanspraak op gemaakt. Veel medewerkers hebben bovendien kinderen. Die na schooltijd thuis zijn.

Werken kost meer energie

En dan het werk goed uitvoeren. Werk dat soms vermindert door Corona. Maar minstens zo vaak juist méér aandacht vergt, door de speciale omstandigheden (online vergaderen en videobellen met klanten). Ook spelen er, soms onbewust, veel zorgen over de gezondheid van (groot)ouders.

Thuis is het lastig

Je kan elkaar thuis helaas lastig uit de weg gaan. Het is totaal anders dan die ene gebruikelijke thuiswerkdag per gangbare werkweek. Je weet wel.. die dag waarop je in relatief isolement twee keer zo veel denk- of schrijfwerk gedaan krijgt, terwijl je ook een boodschap doet én een wasje draait. Hoe kunnen we thuiswerken voor jou lichter maken?

Werk is sociaal leven

Met name voor medewerkers zonder partner en/of kinderen geldt dat werken op kantoor ook een belangrijke factor in het sociale leven is. Ze missen het contact met hun collega’s en leidinggevende. Allemaal dingen waar werkgevers niets aan kunnen doen. Wat zij wel kunnen doen, is hun medewerkers helpen met praktische zaken en hen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan – ook al voelt dat nu zo. Een goede manier om dat te doen is een vlotte meting te doen. Amplixs kan jullie helpen met zo’n Thuiswerk Check.

Praktische psychologie

Als je werkgever belangstelling toont voor de praktische zaken waar je thuis mogelijk tegenaan loopt, kan dit psychologisch ook zeer ‘bevrijdend’ werken. “Nee hoor, geen probleem. We roeien met de riemen die we hebben”. Het is immers prettig om je gehoord te voelen. Een boost voor de zelfstandigheid. En misschien heb je als werkgever een beeldscherm voor naast de laptop te leen? Top, fijn dat je ‘m voorlopig kan gebruiken. Zo maak je mensen ‘happy’ onder moeilijke omstandigheden.

– – –

Rapport

Een voorbeeld van enkele onderdelen van het Thuiswerkcheck rapport kan je hier downloaden in PDF-vorm:

THUISWERK CHECK + UPDATE

Belangrijkste punten

  • Luister naar je medewerker
  • Maximale betrokkenheid in crisistijd
  • Oplossingen bieden voor praktische problemen
  • Mentale gezondheid bevorderen
  • Vanaf € 1.750,- per meting
  • AVG ‘proof’

Wij koppelen graag met:

personio
afas
myhrtoolkit
humanwave
adp
nmbrs02
personio
afas
nmbrs02
myhrtoolkit
humanwave
adp
Jullie raken de kern

Medewerkerstevredenheid meten als een goede gastheer. Zo scheiden we zin van onzin.

Slimme vragen

Met slimme vragen, krijg je antwoorden waar je echt iets mee kan.

Heldere rapporten

Antwoorden gesorteerd in rapporten die de kern raken, niet meer niet minder.

Meer weten over onze MTO’s?

We horen graag hoe we jullie kunnen helpen.

Neem contact met ons op.