Hoe staat het thuiswerken
en werkgeluk voor mijn medewerkers?

vraagt de betrokken werkgever

Hoe staat het thuiswerken en werkgeluk voor mijn medewerkers?

vraagt de betrokken werkgever

Hoe is thuiswerken voor medewerkers? Verhoogd thuiswerk het werkgeluk of is dit juist verkleind? Veel mensen die werken hebben last van werkdruk. Het gaat hierbij niet uitsluitend om interim managers met stress. Integendeel, vaak gaat het ‘gewoon’ om medewerkers in de zorg, onderwijs, politieagenten en kantoorpersoneel.

De invloed van thuiswerk op werkgeluk

Medewerkers die veel verantwoordelijkheid dragen maar weinig bevoegdheden hebben worden het hardst geraakt. Collega’s die last hebben van werkdruk help je niet met meer pingpongtafels op kantoor. Mensen zoeken manieren om hun werk goed te doen en lopen daarbij tegen muren aan.

Visie op thuiswerken voor mijn medewerkers

Als het gaat om werkdruk, betreft het gek genoeg vaak mensen die regelmatig thuiswerken. ‘Thuiswerker is vaak overwerkt’ kopte dagblad Trouw recent. Dat is een treurige vaststelling. Thuis waar mensen zelf dingen bepalen, daar werken ze zichzelf over de kop. De employee experience van thuiswerken is uiteindelijk natuurlijk verschillend per persoon. Een persoon zonder kinderen die normaliter veel reistijd zou hebben, vindt het vaker prettig om thuis te kunnen werken. 

Voor- en nadelen

Bijna twee miljoen Nederlanders werken regelmatig thuis, volgens hetzelfde artikel. Thuis is toch plek waar je de werkdag grotendeels zelf in kunt delen en zelf het werktempo bepaalt? Houd je werkdruk en werkgeluk in balans?

Werkgeluk vergroten

Dat thuiswerken heeft kennelijk voor- en nadelen. Het vraagt om een vinger aan de pols en het welwillende oog van een betrokken werkgever, die het belangrijk vindt om het werkgeluk te vergroten. Hoe is thuiswerken voor mijn medewerkers?

Thuiswerk MTO voor moderne Human Resource professionals

Belangrijkste punten

  • Snel zicht op praktische verbeterpunten
  • Kort MTO met speciale aandacht voor thuiswerken
  • Vanaf € 2.500,- per meting
  • AVG ‘proof’

Van ambitie naar actie

Meer weten over onze ambitie?

Met plezier tonen wij jou wat we voor jullie organisatie kunnen doen.

(lees verder)