Wat is precies
Employee Experience?

in strategisch HR management

MTO

Klantgericht

Vanaf € 1.750,- per meting voor klantgerichte HR professionals

Wat betekent Employee Experience voor moderne organisaties?

Employee Experience (EX)

Employee Experience is het Engelse woord voor Medewerkerbeleving. Het stelt vragen over hoe medewerkers hun baan ervaren. En het werken in de organisatie waar ze werken. Het kan over het werk zelf gaan maar ook over alles er om heen, van sollicitatie tot pensionering.

Employee Experience (EX)?

Employee Experience is de vertaling van het begrip User Experience (UX) uit de informatietechnologie naar medewerkers. Hoe moeilijk is het voor een gebruiker om het gewenste resultaat te krijgen bij het gebruik van een apparaat of applicatie? Organisaties beseffen steeds meer dat ze alleen tevreden en loyale klanten krijgen en behouden als hun medewerkers zelf goed in hun vel zitten. Hoe is het voor een medewerker om hier te werken? Met een Employee Experience survey zoek je naar verbeterpunten.

Employee Effort Score

Medewerkers houden wel van een uitdaging. Wat ze niet willen, is op een bepaald punt steeds tegen hetzelfde probleem of gebrek aan logica aanlopen. Door het voor mensen makkelijker te maken hun werk goed te doen, verlaag je de ‘Employee Effort Score’. Medewerker ervaren minder stress en gedoe in het dagelijkse werk, ervaren meer uitdaging in het werk zelf, kunnen zich beter concentreren en voelen ook meer voldoening als het werk gedaan is.

Experience Design

Voorbeeld: de bediening van een pinautomaat moet vlot en zonder misverstanden gebeuren, zodat de mensen zonder fouten of vertraging hun geld krijgen. Dit stelt bepaalde voorwaarden aan het ontwerp en de inrichting van de automaat. Hier is over nagedacht in het Experience Design, het ontwerp waarin de gebruiker centraal staat.

Medewerker centraal

Door de medewerker centraal te stellen bij de inrichting van processen, kan je de Employee Experience verbeteren. Je vraagt je dan af: Werkt dit voor de medewerker? Is dit handig voor hem/haar? Wat vergt dit van een medewerker? Hoe hangt dit samen met de kennis van een medewerker? Krijgt de medewerker hier de juiste informatie?

Strategisch MTO voor klantgerichte Human Resource professionals

Belangrijkste punten

  • Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
  • Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
  • Feedback gericht op verbeteringen
  • Vanaf € 1.750,- per meting
  • AVG proof

Onze visie

Meer weten over onze visie op ’employee experience’ en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?

Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.