Hoe houd jij werkdruk
en werkgeluk in balans?
Hoe houd jij werkdruk
en werkgeluk in balans?
Hoe houd jij werkdruk en werkgeluk in balans? Veel mensen die werken hebben last van werkdruk. Het gaat hierbij niet uitsluitend om interim managers met stress. Integendeel, vaak gaat het ‘gewoon’ om medewerkers in de zorg, onderwijs, politieagenten en kantoorpersoneel.
Werkdruk en werkgeluk in balans
Medewerkers die veel verantwoordelijkheid dragen maar weinig bevoegdheden hebben worden het hardst geraakt. Collega’s die last hebben van werkdruk help je niet met meer pingpongtafels op kantoor. Mensen zoeken manieren om hun werk goed te doen en lopen daarbij tegen muren aan. Het is belangrijk om proactief het werkgeluk te verbeteren.
Vitaliteit van medewerkers
Vitaliteit begint in je hoofd. Iedereen weet: het is beter om niet te roken en matig te zijn met drank. Je voelt je beter in een fit lichaam. Maar het werkt ook andersom. Zonder frustraties of zorgen kan je fysiek ook meer aan. Vitale medewerkers hebben een opgeruimd hoofd en motiveren en inspireren anderen.
Als HR professional kan je medewerkers ondersteunen bij het werken aan hun lichamelijke conditie. Het is de primaire verantwoordelijk van hen zelf. Je hebt er geen directe invloed op. (Je hebt hooguit invloed op de Employee Experience).
Frustraties wegnemen
Waar je medewerkers wel mee kan helpen is met het wegnemen van praktische en mentale ‘hindernissen’. De obstakels kunnen per persoon zeer verschillend zijn. En dáár zit de moeilijkheid waar wij je mee kunnen helpen: handig omgaan met uiteenlopende feedback van medewerkers.
Werkdruk verminderen
Kan iets zijn met veiligheid, met het rooster, communicatie, kapot gereedschap of iets tussen collega’s onderling. Het hoeft geen groot of zichtbaar probleem te zijn. Maar het is wel prettig als het een keer wordt opgelost. Of tenminste verbetert. Deze zaken liggen vaak niet aan de oppervlakte, daarom moet je er naar vragen. Houd je werkdruk en werkgeluk in balans?
Werkdruk MTO voor moderne Human Resource professionals
Belangrijkste punten
- Snel zicht op praktische verbeterpunten
- Kort MTO met speciale aandacht voor werkdruk
- Feedback gericht op verbeteringen
- Vanaf € 2.500,- per meting
- AVG ‘proof’
Hoe kan je werkgeluk meten? En verbeteren? Als je werkgeluk wilt verbeteren, kan je simpel beginnen. Je kan iedereen persoonlijk vragen “Hoe ‘werkgelukkig’ ben je?” en daar dan over praten.
Hoe kan je werkdruk en werkgeluk meten?
Een goed gesprek met een medewerker leidt tot oog voor zinnige dingen om te doen of te veranderen. Daarnaast voelen je mensen zich gehoord, ook heel prettig.
Geeft dit een goede analyse en een helder overzicht? Nee, dat niet. En in een kleine organisatie is dat ook niet noodzakelijk. Zodra de organisatie groter wordt, helpt een aanpak die met meer structuur leidt tot actie. Amplixs kan je helpen om dat te bereiken.
Medewerkerbetrokkenheid
Als je meer betrokkenheid wilt, moet je medewerkers meer betrekken bij dingen en erachter komen wat de medewerker ervaring is. Zo simpel is het. Dat betekent niet dat je altijd direct moet doen wat de medewerker wil. Het betekent wél dat je open staat voor dialoog en dat ook laat zien. Vraag je eerst af welke thema’s voor medewerkers belangrijk zouden kunnen zijn.
Werkgeluk en medewerkersbeleving
Door frustraties en obstakels in het dagelijkse werk weg te nemen, bouw je aan een klantgerichte organisatie. Door het ‘werkgeluk’ te vergroten, groeit je aantrekkingskracht als werkgever. Hier kan je een werkgeluk monitor voor inrichten. Als mensen zich goed voelen, doen ze hun werk beter. En dat merk je. Als collega, als leidinggevende maar vooral als klant. Het begint met werkgeluk en dat stralen mensen uit. Klanten merken het meteen.
BLIJE KLANTEN
Het achterliggende doel is om medewerkers goed te faciliteren, zodat zij de klanten optimaal tegemoet kunnen komen met passende oplossingen. Want het verschil maak je niet met hippe termen. Verschil maak je met slim meten, helder rapporteren en vlot actie ondernemen.
Werkgeluk MTO voor moderne Human Resource professionals
Belangrijkste punten
- Maakt van tevredenheid geen ontevredenheid
- Neemt belemmeringen weg voor de medewerker én de klant
- Feedback gericht op verbeteringen
- Vanaf € 2.500,- per meting
- AVG proof
onze visie
Met plezier laten wij jou zien wat we voor jullie organisatie kunnen doen.
Meer weten over onze visie op beleving en tevredenheid en de meetoplossingen waarmee we jullie organisatie vooruit kunnen helpen?
(verplicht tot niets)