Ontevreden gasten ‘omdraaien’ bespaart kosten

Geschreven door
 In categorie Blog

Bij Amplixs zien wij in gastheerschap een mooie metafoor voor klantgerichtheid. De gemiddelde gast bestaat niet. Daarom geloven wij niet in gemiddelden. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 40% van de gasten die afraden, behouden had kunnen worden als (loyale) gast als er net iets meer was gedaan om de gast tevreden te maken / houden, zowel tijdens en na het verblijf.

Ontevreden gasten ‘omdraaien’ bespaart kosten

Slechte ervaringen kunnen jullie ‘omdraaien’

Hebben jullie een aanpak om ontevreden gasten ‘om te draaien’ naar tevreden gasten? En bij ontevreden denk ik niet alleen aan mensen die achteraf (wanneer je het meet) te kennen geven jullie niet aan te bevelen. Ook -en misschien wel juist- mensen die tijdens het verblijf een uiting doen van ontevredenheid of teleurstelling. Ontevreden gasten ‘omdraaien’ bespaart kosten.

Zorg voor de juiste mindset

Ontevreden gasten opmerken tijdens het verblijf en er iets aan doen hoeft geen fortuin te kosten, vereist geen ingewikkelde systemen, echter ‘slechts’ de juiste mindset van de medewerkers, immers het gedragscomponent van de medewerker vormt nog altijd de doorslag in de ervaring. En het leuke is, die mindset wordt gecreëerd door de leiding van de organisatie, waaronder ongetwijfeld ook jij toe behoort.

Zaken om aan te werken

Onderstaande lessen passen jullie uiteraard al lang toe 😉, maar voor ál die andere organisaties… (helaas ken ik er wel een paar), hebben we wel een paar aandachtspunten.

  • Je kunt gastgerichtheid niet faken, dus of je medewerkers menen het, of ze kunnen beter een andere baan zoeken.
  • Niet betrokken medewerkers creëren geen tevreden gasten, dus zorg voor die betrokkenheid.
  • Medewerkers doen haast automatisch dat wat wordt gestimuleerd, gevierd en gemeten, dus stimuleer, vier en meet (om te vieren en te leren).

Neem gerust de vrijheid om overal waar ik gasten schrijf, klanten te lezen. Ik hoop dat het helpt de wereld een stukje klantvriendelijker te maken. Je kunt me helpen door dit artikel door te sturen 👌

 

Meer weten over
Gasttevredenheid verbeteren?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Wil je weten hoe jij en alle collega’s de klant kunnen helpen slagen? Ik denk graag met je mee. Neem contact met mij op om kennis te maken. Klik op het envelopje.

Recente posts