Ontwikkelaars verdienen meer werkgeluk

Geschreven door
 In categorie Blog
Het zoveelste geanonimiseerde CV zit in je mailbox. Opnieuw lees je wat de ontwikkelaar in kwestie allemaal kan en welke programmeertalen hij of zij beheerst.

Of het een goede match wordt met je bedrijf, da’s niet belangrijk voor de recruiter. Die verdient er namelijk aan als de ontwikkelaar na een poosje weer verder kijkt.

Ontwikkelaars worden zo’n beetje verhandeld als vee. Daar wil je als bedrijf én als ontwikkelaar toch niet aan meewerken?

Werkgeluk voor ontwikkelaars
Verdienen ontwikkelaars ook werkgeluk? Ontwikkelaars zijn mensen met een gezicht, een persoonlijkheid, met passies, hobby’s en drijfveren. Díe dingen bepalen of iemand bij een bedrijf past. Als we daarnaar kijken en daarop selecteren, is de kans veel groter dat de nieuwe medewerker zich op zijn plek voelt in je bedrijf, daar veel meer werkplezier beleeft en er dus ook lange tijd wil blijven. Kortom: een echte win-win.

Melkkoe voor recruiters
Waarom staan we toe dat de markt wordt gedomineerd door recruiters? Dat moet anders kunnen. Ik voel veel voor een bemiddelingsplatform voor ontwikkelaars zonder die enorme placement fees. De werving van een nieuwe ontwikkelaar kost gemiddeld € 15.000. Hoe vaker recruiters iemand bemiddelen, hoe meer ze verdienen. Voor vaste functies is dit model dodelijk. Wil je dit anders, like dan dit bericht en bij 10.000 likes kijk ik of ik een startup kan maken van een alternatief platform.

Programmeertaal is ondergeschikt
Als je een vaste medewerker zoekt- of als je bij een bedrijf wilt horen – dan is een goede match essentieel. Ook ontwikkelaars zijn mensen met emoties. De vele mismatches leiden tot een gemis aan collectief werkgeluk. Het gevoel van ergens bij horen, daar let niemand op. Terwijl het juist erom gaat of je een klik met de mensen en het bedrijf hebt.

Op zoek naar een match?
Ben je ontwikkelaar, wil je gelukkig worden in je werk en ben je ook van plan om lang te blijven, dan kom ik graag met je in gesprek. Wil je je ergens in vastbijten, met een team van 2-3 collega’s samen iets moois maken van onze applicatie, dan nodig ik je uit om de Amplixs-sfeer te komen proeven. Wie weet zijn we een goede match!

 

Meer weten over
Klanttevredenheid verbeteren?

 

Amplixs doet onderzoek slim

Kunnen we jullie helpen? Neem contact met mij op om kennis te maken. Klik op het envelopje onder mijn naam.

Recente posts
Het vakantiegevoel van 2020.. kunnen we op vakantie?